GREEK COIN

Voor de echte muntliefhebber. Unieke replica van Griekse munt uit 300 v. Chr. Solide muntje met prachtig reliëf aan een fijne zilveren ankerketting. Aan beide kanten te dragen.

 

Als dochter van een archeoloog en muntenverzamelaar is een voorliefde ontstaan voor mooie bijzondere muntjes. Het originele muntje is een bronzen munt van de stad Halos in Thessalië, een oude Griekse stad uit de tijd van Alexander de Grote en later verwoest door een aardbeving. Halos sloeg zijn eigen munten en dat maakt deze munten zeer uniek. Er zijn meerdere munten gevonden die vrijwel altijd de afbeelding van Zeus aan de ene kant vertoonden en Phrixos op gouden ram aan de andere kant. De afbeeldingen refereren aan de mythe van het ontstaan van de stad. Zie ook http://thessalika-erga.nl/.

 

Verkrijgbaar in een grote en kleine uitvoering.

 

* 925 zilver

* Klein muntje: 14mm x 14mm x 1,5mm (hanger inclusief oogje is 18mm) met zilveren ankerkettinkje van 46cm lang (schakels 1mm breed).

Replica - 8% kleiner dan het origineel

 

Dit sieraad wordt verstuurd met track and trace

#Halos #thessaly #greekcityofhalos #zeus #phrixos #greece #ancientgreece #coins #ancientgreekcoins #newhalos #Reinderreinders #excavation #archeology #archeologicalmuseumofalmyros #thessalika-erga.nl #925silver #necklace #fortheloveofcraft #ancientcoin

€ 39,95

  • 0,03 kg
  • Levertijd: 1-3 werkdagen