easily distracted by shiny objects


Bij de laatste 10 finalisten van de Freelancer of the Year Awards!

Ik (Marianne, Mar dus) ben de founder van By Mar. In mijn vorige leven als Event Manager, wat ik 12,5 met veel plezier en liefde heb gedaan, miste ik het werken met mijn handen. In deze snelle tijd van massaproductie, wilde ik juist weer terug naar creativiteit en eigenzinnigheid, naar iets meer betekenis en inhoud. Het pure van ambacht gecombineerd met een moderne twist. Iets maken heeft voor mij iets magisch en daar word ik heel blij van. Ik heb altijd de droom gehad een eigen winkel te hebben met mooie spullen en in september 2017 ben ik gestart met deze webshop, het geven van workshops en het maken van sieraden op maat.

 

In december 2017 volgde al snel een apart label: By Mar Postcards. Mijn andere uit de hand gelopen hobby, het bestempelen van ansichtkaarten met rauwe teksten. Ik miste een bepaalde stoerheid en humor in ansichtkaarten. Hoewel ik dol ben op mooie illustraties, vind ik de teksten vaak iets te lief. Vandaar: Teksten met een smoel, bestempeld met humor!

 

Om mijn sieraden meer kracht bij te zetten en alle technieken te leren die ik nodig heb om ze te maken, volg ik een opleiding bij Edelsmederij Van der Leen. Een prachtig atelier in hartje Utrecht. Hier smelt ik oude sieraden om, trek zilverdraden tot ze de perfecte dikte hebben en kom ik tot rust en inspiratie. En in mijn eigen werkplaats doe ik de rest ;-).

 

De eenvoud en stijl van organische sieraden spreken mij aan. Rauw en elegant tegelijk en altijd met karakter. Allemaal unieke handgemaakte items met een boodschap, net als mijn ansichtkaarten. Vaak met een lach dus, want het leven is al serieus genoeg. Ik vind het leuk om dingen te maken die mensen inspireren en motiveren. Producten die je een steuntje in de rug geven. Ik hou van alles waar je het leven mee kunt vieren, nieuwe herinneringen mee kunt creëren en waar mensen blij van worden.

 

Naast de sieraden en ansichtkaarten, blijf ik bezig producten te ontwikkelen die in mijn ogen een toevoeging hebben op mijn kijk op de wereld. Producten waar ik blij van word. En ja, wie weet komt die winkel er ooit ook nog wel...

 

Marianne Reinders

 

Volg mij op Social Media:

Instagram (By Mar Concepts)

Instagram (By Mar Postcards)

Facebookfacebook reviews